O nama

Duša Zemuna

Restoran Šaran

Radno vreme

ponedeljak zatvoreno
utorak-nedelja 12-01h

Spoj jedinstvenog ambijenta i atmosfere

Pre više od jednog veka alas Vićentije Vukotić je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, koja je, vrlo brzo, postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi jedijnstvenog ukusa, čija se tradicionalna receptura i danas koristi. Ova preslatka kuća, tik uz desnu obalu Dunava, pleni svojom arhitekturom i od svog nastanka okupljala je najslavnije ličnosti i imena iz raznih oblasti rada i života, a alasima je bila prvo mesto na koje su dolazili punih ruku sveže ribe, pravo iz svojih čamaca. To je ono čime se i danas „Šaran“ ponosi.

Restoran „Šaran“ duša Zemuna i moderan alaski duh Zemuna.

Restoran „Šaran“ pleni i osvaja svoju publiku, pretoplom atmosferom, izvrsnom kuhinjom, domaćinskom toplinom usluge i vrhunskom ponudom u izboru dobre karte pića. Kuća je ispunjena masivnim komadima nameštaja od punog drveta, zidovi su uobličeni u toplinu boje sunca, materijali odslikavaju boje prelepog Dunava, a sitni dodaci plene unikatnošću i simbolizmom.

Vrhunska kuhinja

Ono pre svega čime „Šaran“ danas zauzima primat u ugostiteljskoj ponudi grada je svakako njegova kuhinja. Godine rada, iskustva, mladalački zanos i ambicioznost, dobro uigranog tima su rezultirali jedinstvenom ponudom i kvalitetom. „Šaran“ je po svojoj kategorizaciji, riblji restoran sa četiri zvezdice. Tradicija na Dunavu je održana, bogata ponuda tradicionalnih, ali specifičnih jela od rečne ribe, je svakako ono što se od restorana očekuje. „Šaran“ je otišao i korak dalje, u savremenim tokovima ne zaostaje, svom gostu sada pruža, svažinu i kvalitet mora i morskog blaga. Ima na ponudi restorana i specijaliteta za one koji ne vole ribu, a može se pohvaliti i vlastitom proizvodnjom slatkiša.

Zvuk tamburica

Dobrom jelu, piću, poštenoj usluzi i opuštenoj atmosferi, „Šaran“ je dodao, note i pesmu. Svako veče vas čekaju, vrsni tamburaški orkestri, sa lepotom svojih instrumenata i glasova.